Шампионът Александър Джорджев от Дупница: Световната титла по таекуондо ми е най- ценна, мечтая за олимпийското злато 

Александър Джорджев отново със злато.

Младият гладиатор тренира от втори клас, споделя: Спортът отнема доста време, но дава увереност, самочувствие и дисциплина

Французинът го изпотил най- много в битките на мултиевропейското първенство

 

За топлината на олимпийския огън и медал от олимпиада мечтае златното момче на таекуондото Александър Джорджев от Дупница, който се завърна със злато от мултиевропейското първенство.

Алекс е спортист № 1 на Дупница за 2017 г., позира с кмета Чимев.

Той е един от най- обещаващите таланти в този спорт, а в списъка с отличията му, освен последната завоювана шампионска титла, има още куп медали от международни турнири, от които повечето са златни. Той е балкански, европейски и световен шампион. На световното в Египет Александър не даде шанс на съперниците си въпреки счупената ръка, именно това е отличието, което е най- ценно за него.

„В деня на състезанието беше трудно, но победата донесе огромна радост за мен, семейството ми и съотборниците ми.”, сподели емоциите от битките на мултиевропейското първенство шампионът и добави: „Най-трудната ми битка беше полуфиналът срещу представителя на Франция, защото беше по-голям от мен.”

Сега за младия гладиатор предстои кратка почивка, след което подготовката започва отново на пълни обороти.

Александър разкри, че винаги е имал афинитет към бойните спортове, записва се за тренировки още във втори клас.

„Винаги съм харесвал бойните спортове, когато станах втори клас реших да се запиша. Спортът отнема доста свободно време от моя живот, но за сметка на това дава много- увереност, самочувствие и най-важното дисциплина. Мечтата ми е да отида на Олимпиада и да взема медал от там.”, категоричен е Джорджев.

В момента той е 8 клас, учи в Профилирана гимназия „Христо Ботев” в паралелката Хуманитарни науки. От сега обаче взорът му е насочен към Националната спортна академия в София, където смята да продължи обучението си.

Александър Джорджев се състезава за TK “Гладиатор” в категория 59 кг. До медала в мултиевропейското първенство стигна след победи над противниците си от Гърция и Русия. На финала дупничанинът надви състезателят от Турция, който го спря по пътя за медал на световното в Тунис.