Росен Плевнелиев „забрави” да покани брат си Румен и синовете му на сватбата си, баткото върти успешен бизнес, има имоти в София, роден Гоце Делчев, Пловдив….

Росен Плевнелиев „забравил” да покани брат си и семейството му на пищната си сватба със синоптичката Деси Банова.

Бившият държавен глава не поддържал близки отношения с брат си Румен и неговите двама синове, съобщава ПИК. Затова нито баткото, нито синовете му били поканени на сватбата на новото семейство Плевнелиеви.

Според запознати, преди да стане баща, Плевнелиев се отнасял с децата на брат си като към свои. Съветвал ги и им помагал, но днес това е в миналото. С брат си Румен държавният глава също общувал само по делови въпроси.

Иначе баткото Плевнелиев е не по- малко богат от именития си брат. Според запознати той притежавал имот в елитния затворен комплекс „Резиденшъл парк”, където Росен Плевнелиев живее в момента с новата си съпруга. По- късно обаче продал имота и инвестирал в покупката на друго жилище, намиращо се наблизо. Затова се разбра, след като крадци обраха жилището. Румен Плевнелиев имал още няколко имота и парцели в столицата, както и апартаменти в Пловдив, родния Гоце Делчев, Тетевен, които отдавал под наем. Той е дипломиран атомен инженер, прекарал години в Австралия, в момента върти строителен бизнес. Името му нашумя в Благоевград при стоежа на нова кооперация, около която се вдигна голяма врява от конкурентите му. Семейството има автомивка, говори се, че в нея са инвестирани около 200 000 евро. По- големият му син Андрей има собствен бизнес за авточасти. По- малкият Станислав пък имал намерение да гради кариера извън Българияи. Той е компютърен специалист и в момента живее и работи в Лондон.