Изправят на съд трима перничани за притежание на амфетамини, шофиране без книжка и под въздействие на наркотици

Трима жители на Пернишко ще бъдат изправени пред правосъдието за извършени от тях нарушения на закона.

20-годишно момиче от Перник ще отговаря за притежаване на наркотични вещества. На 22 май тази година, полицаи проверили 20-годишната В.Н. В нея било намерено и иззето пликче, съдържащо бяло прахообразно вещество – амфетамин. Привлечена е като обвиняема и й е наложена мярка за неотклонение „подписка“.

Перничанин се изправя пред Темида за шофиране на автомобил без книжка. В началото на тази година, в Перник бил проверен лек автомобил „Алфа Ромео“, управляван от 34-годишният С.С. Органите на реда констатирали, че шофира в едногодишния срок на наказанието му по административен ред за каране без свидетелство. Привлечен е като обвиняем и съще е с наложена мярка за неотклонение „подписка“.

24-годишен ще бъде съден за шофиране на автомобил под въздействието на наркотични вещества. Д.И. бил проверен на 25 юни тази година, в Перник, в момент, в който шофирал лек автомобил „Ауди“. При изпробването му за употреба на наркотични вещества се оказало, че е употребил канабис. Привлечен е като обвиняем и работата продължава съвместно с Районна прокуратура – Перник.