16 колоездачи въртяха педалите от Самоков до водопада над Овчарци за 15-и път

16 колоездача въртяха педали на 15-ия велосипеден поход, организиран от читалище „Младост 2003” –Самоков със съдействието на Община Самоков, Българската асоциция „Спорт за всички”, районните управления на полицията в Самоков и Дупница и дружество „Рилски турист”.
В групата се включиха хора от всички възрасти, включително мъжете от фейсбук групата „Велосамоковци”, чийто създател е Ивайло Андреев.

Маршрутът бе традиционен Самоков – Клисура – Сапарева баня – Овчарци –Водопада /както и друг път, там бе осигурен обяд за всички участници/ и обратно.
Седем души съпровождаха колоната от 16 колоездачи. По време на похода всички се насладиха на красиви гледки и слънчево време.
Майсторите получиха фланелки с логото на асоциация „Спорт за всички” и по този начин се включиха в кампанията „Световен ден на предизвикателството”. Всички получиха и грамоти, които удостоверяваха, че са предпочели интересното и полезното пред варианта да скучаят или да се занимават с обичайни ежедневни дейности. Грамоти заслужиха и институциите, подкрепили благородното начинание.