Августин Спасов от кюстендилският клуб “Васил и Георги Илиеви” на два силни турнира по борба в Грузия и Турция

Августин Спасов

Операция спря от участие Милослав Методиев при най- тежките, след дълго отсъствие Иво Ангелов отново на международния тепих

Иво Ангелов

Спортист №1 на Кюстендил за 2017 година, Августин Спасов попадна сред избраниците на треньорът на националния мъжки отбор по борба,  класическия стил- Армен Назарян за участие в два силни международни турнира. Надпреварите са в Грузия и в Турция и са част от подготовката на националите преди световното първенство през есента.

От днес Августин Спасов, който ще се бори в кат. 60 кг и останалите му пет колеги от националния отбор стартират на турнира в Грузия.

След надпреварата тимът ще има лагер в Турция и ще участва на турнира „Вехби Емре” в Истанбул, който е от 20 до 22 юли.

Днес за лагер в Турция тръгва и друга част от националите ни по класическа борба, в чийто състав са световният и европейски шампион за 2013-а перничанинът Иво Ангелов, както и чакащият български паспорт арменец Аик Мнацканян. Тимът ще бъде воден от помощник треньора Бисер Георгиев, а част от отбора също ще участва на турнира “Вехби Емре”. Освен Ангелов още двама борци на пернишкия клуб “Миньор”- Даниел Александров кат. 82 кг и Николай Байряков кат. 97 кг ще излязат на тепиха в Турция

Възстановяване след операция спря от участие в турнири на този етап състезателят на кюстендилския клуб “Васил и Георги Илиеви”- Милослав Методиев, при най- тежките- до 130 кг.