Фирмата изпълнител възстановява за своя сметка свлечената от дъжда настилка по улиците „Чинар“ и „Ела“ в Перник

За ремонтните дейности и изграждането на канализация на улиците „Чинар“ и „Ела“ в Перник не е платено за извършената работа“, отбеляза кметът Вяра Церовска по време на регулярната среща с кметовете на населени места, в която взе участие и зам.- кметът Владислав Караилиев.

„Във връзка с поройните дъждове беше свлечена голяма част от поставената скална маса на тези улици и беше увредена пътната настилка. В тази връзка фирмата за своя сметка наново ще възстанови тези участъци . Това е един проблем, който в момента стои да се решава“, коментира кметът и допълни, че поетите ангажименти по отношение на асфалтирането ще бъдат довършени.

По време на срещата кметът на село Кладница Васил Мирчев поиска подкрепа от местната власт за съдействие пред Областно пътно управление да се окастрят дървета, които нарушават видимостта на моста между селата Рударци и Кладница. Кметският наместник Борислав Велинов пък сподели, че в района на село Чуйпетлово за първи път при проливните дъждове е излязла от коритото си река „Струма“ и е заляла няколко улици.Обилните валежи миналата седмица са активирали и свлачище в село Витановци, близо до местната черква.