VW T-Cross: първи официален тийзър

VW скъсява времето до появата на Polo-SUV T-Cross с нов тийзър. Дългият 4,11 метра SUV в малък формат ще се появи през есента на 2018 г. – от VW посочват и първите детайли за автомобила, чийто дизайн е ориентиран към T-Roc и VW Polo.

T-Cross ще бъде по-къс с няколко сантиметра от Seat Arona и също како него ще използва платформата MQB A0 – най-малката версия на модулната платформа за модели с напречно разположен двигател. Също както и при Arona задвижването ще бъде предимно предно, но все пак платформата дава възможност и за 4х4 задвижване. Задната седалка на модела от Волфсбург обаче ще може да се регулира по дължина – за повече пространство краката или за по-голям товарен обем. Освен това ще се предлага широк диапазон от асистиращи системи за водача. Серийното оборудване ще включва система за предотвратяване на сблъсък (Front Assist) и асистент за запазване на пътната лента (Lane Assist).

Вероятно от VW ще предлагат 1-литровия 3-цилиндров бензинов мотор (от 65 до 115 к.с.) и 1,4-литровия дизелов агрегат (от 75 до 115 к.с). В топмодела Polo T-Cross GTI ще има 2-литров двигател с 200 к.с., комбиниран със 7-степенна DSG автоматична трансмисия с два съединителя. В комбинация с 48-волтова бордова мрежа мощността на мекия хибрид ще се увеличи с 10 кВт., а максималният въртящ момент – с 55 Нм, като се очаква разходът на гориво да бъде редуциран от 5,0 на 4,6 литра.

За T-Cross от VW планират и Plug-in хибридна версия с батерия с капацитет 8,8 кВтч. Версията за чист електромобил също стои на дневен ред – най-вероятно след около 3-4 години.