Екссъветнникът от Самоков Райко Масларски брои 9000 в зелено за екскурзия кошмар до Канада: Платих на място над 1400 канадски долара за хотели, билетът до София излезе още 1200 евро

В пълен кошмар се превърна за Райко Масларки от Самоков мечтаната екскурзия по направлението Торонто, Монреал и круиз до Аляска. Самоковецът е бил част от групата туристи, попаднали в поредния капан на туроператори, които не работят почтено. Групата се оказала без платен хотел и с резервации за круиз на имената на китайци. Туристите платили по 9 бона на човек за воаяжа. Още при кацането си в Торонто обаче те разбират, че нещо не е наред. В хотела им казват, че четирите им нощувки не са платени. Следващата спирка са градовете Квебек и Отава, където двете нощувки са платени. В Монреал обаче туристите се сблъскват с нов проблем – нощувките там също не са заплатени. В програмата е предвиден и круиз с кораб… който също се оказва неплатен. Разочарованието дошло още при настаняването им в първия хотел.

“В Торонто се установи, че не са платени 4 от нощувките ни. Лично на мен ми излезе 861 канадски долара. Представител и собственик на туристическата фирмата е Станислава Банкова. Плащането беше извършено на три пъти. Първоначално бяха две вноски от по 3 500, а после една от 1600. Значи сме платили 8 600 лева. Доплатихме и още пари за някои вътрешни екскурзии”, посочи за „Вяра“ Райко Масларски, които е бивш общински съветник от Синята коалиция и настоящ председател на взаимоспомагателната кооперация на картофопризводителите  в самоковско.

Управителката на туристическата фирма, която организирала пътуването, останала изненадана. Не дала обяснение, но помолила екскурзиантите да платят хотела от собствения си джоб.

„Не получих никакви отговори. Имах американския й телефонен номер, българския й също, потърсих я и на вайбър, но управителката г-жа Станислава  Банкова не ми отговаряше,“ споделя Масларски.

След три дни в Торонто българите заминали за Монреал, но и там се натъкнали на изненада и там хотелът не бил платен.

„И там платих от джоба си още 610 канадски долара и другите от групата. Всички си плащаха.“, разказа Масларски.

Плащането за тяхна сметка не приключило до тук. Оказало се, че парите за круиза до Аляска също били изчезнали.

„На мое име имаше регистрация друго лице , един китаец“ допълва Масларски. Решават да се приберат отново за тяхна сметка.

„И за финал билетът от Монреал до София ми излезе 1200 евро“ допълва Масларски.

Управителката на туристическата фирма Станислава Банкова  обещава да върне парите на пострадалите екскурзианти. В писмо до национална телевизия, тя пише, че се извинява и поема отговорността за неволите им. Твърди, че проблемите дошли от глобалния доставчик с които работели въпреки, че били предплатили.