Уволненият ОДБХ – Кюстендил Първан Дангов гръмна срещу бившата си шефка д-р Велка Войнова: Уби 22 прасета на дупнишки стопани, Войнова: Той стреля, не аз

Digimax A50 / KENOX Q2

Преди реме Дангов и Войнова работеха рамо до рамо.

 

„Шефката на ОДБХ – Кюстендил, д-р Велка  Войнова уби 22 прасета на дупнишки стопани на 17 май.” обяви в сигнал до прокуратурата екскметът на Дупница Първан Данговв.

Свързахме се с Войнова, тя беше спокойна и лаконична. “Това е абсурд, той стреля, не аз. Случаят е заплетен и утре ще направя официална пресконференция. В момента се превръщам в мишена на бивш служител, радвам се, че целият колектив на агенцията стои зад мен като един. Имаме пресцентър и съм длъжна да съгласувам всички факти по случая с ръководството на агенцията в София”, каза Войнова.

Дангов обаче беше категоричен: “Става въпрос за физическо убийство на животни с инжекции. Де факто те бяха здрави.” На въпрос защо тогава са ликвидирани, Дангов отговори: “И аз питам защо се убиха тези прасета?”

По същото време през май в редакцията се обади момче на име Спас, който твърдеше, че Първан Дангов е убил закупените от него прасета. „Това хуманно ли? В момента съм с адвокат и се съветвам какво да правим”, заяви тогава Спас, като не пожела да разкаже повече.

Потърсен за коментар по темата още през май екскметът заяви, че не знае за какаво става въпрос.

Миналата седмица екскметът на Дупница беше уволнен от ОДБХ с мотива, че е нарушил Етичния кодекс на държавния служител.