Самоковката Евелина Димитрова е новият директор на Началното училище “Св. Кл. Охридски” в Кюстендил, новината я застигна в Хърватска

Евелина Димитрова /вляво/ със снаха си Джесика, синът Веселин и съпругът Емил

Добрата вест за малко да подмине майката на световния шампион по карате, писмото с назначението й потулено в папка в пощата

Татяна Танева- Даскалска

Евелина Димитрова спечели конкурса за директор на Начално училище “Св. Климент Охридски” в Кюстендил. Тя ще замени на поста Елка Паргова, която е първият директор на учебното заведение, а от 19 юни е в пенсия.

Добрата новина застигна 47- годишната педагожка в хърватския град Умаг. Тя е там заедно със съпруга си Емил Димитров, старши треньор на карате клуб “Шурикен”, синът си Веселин, който е световен шампион по карате, и 10 талантливи шурикенчета, за които предстои участие в Световна младежка лига от 6 до 8 юли. Димитрова сподели по колко странен начин е получила хубавата новина.

“Преди да замина за Хърватска, говорих с инспектората и ми бе казано, че ще получа резултатите с писмо на ръка. Обясних, че ми се налага да пътувам. Отговориха ми, че важното е някой да го получи. Свекър ми и свекърва ми два дни са чакали, като на пост, но писмо няма. Във вторник ми звъннаха от инспектората, да ме питат дали съм получила писмото и тъй като такова не е доставено, свекър ми отишъл в пощата да го търси. Оказало се, че писмото е потулено било в някаква папка. Всички директори бяха получили писмото, само аз не. След диалог на по- висок тон, писмото е било открито и свекър ми го получил, и по телефона ми прочете съдържанието. Оказа се, че пощенското клеймо е с дата 29 юни. Това е пълно безхаберие, типично по български. Сигурно щях да го получа след месец. Разбирайки вече резултата от конкурса, за който положих усилия и много сериозно се подготвях, се обадих и в инспектората, и на колегите си. И така от 3 юли вече съм изпълняващ длъжността директор, за което много съм горда и щастлива. Извела съм шест випуска, догодина ми предстои да изведа седмия и се надявам да съумея да съчетая двете отговорности. Ще се натоваря малко повече, но няма да ги оставя децата”, каза по телефона от Хърватия новата директорка.

Евелина Димитрова е родена в Самоков, където завършва основното си образувание, след което учи в Немската гимназия в Пазарджик. През 1995 завършва ЮЗУ Благоевград, специалност начална училищна педагогика, а по- късно специализира с английски език. Има 27 години педагогически опит- 10 години като начален учител в училище “Св. Св. Кирил и Методий” село Багренци, като последните 2 години там е и временно изпълняващ длъжността директор.

От 2004 година започва работа в Начално училище “Св. Климент Охридски”, старши начален учител и преподавател по английски език. От 25 години е семейна и от пет месеца е щастлива баба на сладкия Еми.

Татяна Танева – Даскалска спечели конкурса за директор на Трето ОУ “Проф. Марин Дринов” в Кюстендил. В последните 2 години бе временно изпълняващ тази длъжност, след пенсионирането на Зоя Сотирова.

59- годишната Татяна Танева е завършила СУ, а 1999 година започва работа в Трето ОУ като преподавател по математика.

Конкурсът за директор на Природоматематическа гимназия  “Проф. Емануил Иванов”  Кюстендил се провали, заради липса на кандидати.