Георги Петров подаде молба за освобождаване от поста управител на ОФК „Беласица“ , Иван Златински го замества

Заместник-кметът на община Петрич Илко Стоянов и председателят на ОбС Георги Тренчев посетиха стадиона в село Коларово, където стартира лятната подготовка на мъжкия тим. Председателят на местния парламент Георги Тренчев обяви, че вече има молба за напускане от страна на досегашния управител на клуба Георги Петров и неговите функции ще се изпълняват от спортно-техническия директор Иван Златински до назначаването на титуляр.

Вече първа тренировка с „Беласица“ направи и защитникът Марин Георгиев, който не се появи на първото занимание. Съмненията, че е преминал в друг отбор по категоричен начин отпаднаха и Георгиев ще продължава да води защитния вал на „Беласица“ и през новото първенство.

Старши-треньорът Данаил Бачков започна двуразови занимания с наличните футболисти, които в момента са 29, заедно с дошлите на проби.  До лагер сбора състава трябва да се редуцира до 25 състезатели, като ще отпаднат част от тези които са на проби.

Първата контролна среща на отбора на „Беласица“ ще бъде в събота, 7 юли от 11 часа на стадиона в Рилци срещу Пирин Благоевград. Обмисля се лагер-сбор от следващия понеделник  в комплекс Света Неделя  в с.Коларово, намиращ се в полите на планината Беласица.