Бунт! Производителите на зарзават в Петрич скочиха срещу общинарите и глобите: Няма да мръднем от ул. „Тома Митов”!

Част от търговците се скриха в черквата „Св. Богородица” при появата на проверяващите, “По турско  така се криели от агите.“коментираха хората

 

Производителите на зеленчуци въстанаха срещу глобите, които вчера екипи на общинска охрана и полиция съставяха на отрудените хора, които продаваха продукцията си под новия закрит пазар в Петрич. Те бяха уведомени с писма преди седмица от дирекция ФУДОС с директор Борислав Коларов за акцията, която обхвана улиците „Тома Митов” и „Кирил и Методий”.

Тъй като улицата е отредена за движение на леки автомобили и паркинг, всички търговци бяха длъжни да освободят тротоарите, за да може тя да е лесно проходима за трафика от центъра и води до всички включително и към границата ни с Гърция.

Наджиджкани един до друг обаче търговците на зарзават не скриха огорчението си от предлаганите им условия под покрива и наличния найлон на пазара. Възрастна петричанка, снаха на бивш шеф на полицията, бе крайна в коментара си. “Сега идвам от пазара. Едва издържах на температурата вътре. Не може така! Защо не е предвидено в него да има и отвори за охлаждане! Едвам издържах! Цялата съм плувнала в пот. Какво да се каже за тези, които стоят вътре и продават цял ден продукцията си за нас петричани.“

Някои от продавачите на зеленчуци не са подписали предупредителните протоколи, които са основание за налагане на административо наказание глоба. В такива случаи тя е в размер, предвиден от закона на местната администрация и започваща от 500 лв. до 15 000лв. При появата на инспектиращите някои от търговците се скриха в двора на черквата „Св. Богородица”.

“По турско време така се криели от агите, за да спасят кожите си.“, бе масовия коментар на производителите на зарзават на вчерашния пазарен ден в Петрич.