91 пернишки полицаи с награди за празника на МВР – 5 юли

Високото признание получrха Александър Стоянов, Радислав Владимиров, Кирил Кирилов, Ивайло Василев, Борислав Божов, Боян Боянов и Николай Захариев и четирима от сектор „Пътна полиция“ – Радослав Тутулов, Даниел Стефанов, Данаил Колев и Денис

91 служители от Областна дирекция на МВР – Перник са наградени по повод 139-години от създаването на МВР в България. Отличията са за постигнати високи професионални резултати при изпълнение на служебните задължения. 80 полицаи са с „Писмена похвала“ от старши комисар Димитър Попов, директор на ОДМВР, а 11 от главният секретар на МВР главен комисар Младен Маринов – „Обявяване на благодарност“ и парична награда. Високото признание от главен комисар Маринов получават трима служители от Второ РУ – Александър Стоянов, Радислав Владимиров и Кирил Кирилов, четирима от Първо РУ – Ивайло Василев, Борислав Божов, Боян Боянов и Николай Захариев и четирима от сектор „Пътна полиция“ – Радослав Тутулов, Даниел Стефанов, Данаил Колев и Денис Георгиев.

Отличията бяха връчени на тържествено събрание, в салона на ОДМВР от директора, старши комисар Димитър Попов.

По повод празника са получени множество поздравителни адреси. Областният управител на Пернишка област Ирена Соколова изказва своята удовлетвореност от перфектното взаимодействие и синхрон в работата на двете институции. „Вашата постоянна и нелека работа в полза на обществото, е доказателство за безспорен професионализъм, себеотрицание, човешко отношение, силен дух и непоколебима воля. Продължавайте и занапред, с достойнство и чест, да давате ярък пример на всички ни за принципност и отговорност, превръщайки ОДМВР – Перник в един от най-ценните и значими елементи от системата за национална сигурност в регионален план“ се казва в поздравителния адрес на губернатора. В поздравителният си адрес, кметът на община Перник Вяра Церовска изразява дълбокото си уважение към труда, волята и готовността на служителите, да работят за доброто на сегашните и бъдещите поколения. Директори на дирекции в МВР, представители на институции и граждани също поздравяват служителите по повод 5-юли.

Старши комисар Димитър Попов пожела на полицаите здраве, лично и семейно щастие, неизчерпаема енергия и късмет. Той поздрави състава за професионализма, всеотдайността и усилията, за гарантиране на добър обществен ред и сигурност на гражданите в Перник и региона.  Директорът  изказа личната си благодарност на г-жа Ирена Соколова и областната администрация, за отличният синхрон и взаимодействие в ежедневната работа. „Областна администрация Перник, в лицето на г-жа Соколова съдейства и участва във всички значими мероприятия, свързани със сигурността и опазване на обществения ред в областта. Непрекъснато получаваме логистична и материална подкрепа, която ни дава възможност да изпълняваме задълженията си така, както са разписани от нормативните актове. Наградите при закриването на Детските полицейски управления, компютърна техника, стационарни и преносими технически средства бяха осигурени от г-жа Соколова, за което лично й благодаря“ каза в приветственото си слово Попов. Благодарение на общите усилия на двете институции, гражданите получават по-голяма сигурност, спокойствие и човешко отношение. Той благодари и на всички кметове на общини в областта, на директорите на РДПБЗН и ТДНС, за добрите взаимоотношения и общите усилия в борбата с престъпността.

 

 

Снимки  Момент от празничното събрание и част от наградените