Край на съдебната сага! „Бг.-ко. Петрич -ДЗЗД“ сбъдва мечтите на петричани за градски парк на площ от 57 дка за 3 726 000 лв. 

Димитър Бръчков

Обединението „Бг.ко.Петпич –ДЗЗД“ може да започне работа по новия парк на Петрич, след като приключиха всички съдебни процедури по сагата.

Както е известно, община Петрич планира изграждането на градски парк с обща площ от 57 декара. Обединението спечели надпреварата след няколко обжалвания и тръгва с първа копка на бъдещия парк. Той  е мечта за поколения петричани особено на живеещите на граничната улица “Генерал Тодоров“. Финансирането е със средства от оперативна програма „Региони в растеж-2014-2020 год.“, като предложената първоначално цена от фирмата изпълнител е на стойност -3 726 000лв.

Близо половин милион лева е струвало на община Петрич уточняването на юридически на трите прилежащати парцала. Най-големият, който създаде куп дела, е на петрички бизнесмен и общински съветник от сдружението на бизнес дамата Добринка Бацанова. Друг парцел беше собственост на Министерството на правосъдието и дълги години се спрягаше за новия дом на петричките магистрати. В последно време той бе опожарен. В двора на танковото се отглеждат стада от кози, а на оградата зее дупка два метра, която е поддала  от страната на улица „Генерал Тодоров.“ В имота в годините бяха открити и мини на склад, които бяха още годни за експлоатация. Според петричани спортната зала, която се строи от фирмата на бизнесмена Руси Бахтелиев, отдавна е готова и чака своето откриване с пререзване на трикольорната лента.Това се очаква да стане на първата копка, предвидена от екипа на кмета Димитър Бръчков през дните сред окончателното решение на ВАС. Днес най-доволни бяха от дирекцията на адв .Рилка Флипова, защитили интереса на петричани пред столичните магистрати.