Сватба за чудо и приказ вдигнаха в Петрич мениджърът Александър Топков и Татяна Ружкина, съобщи blagoevgrad.utre.bg

Църковният ритуал се състоя в черквата „Света Богородица“, а гражданският ритуал в комплекс „Хановете“ в присъствието на над 300 гости от цялата страна. Много от приятелите на младоженците дойдоха от различни градове в Европа.

За тържественото събитие пристигна и малката Александра Левакова чак от Чикаго, за да стане шаферка на любимия си вуйчо, чието име носи.

Но преди двата ритуала имаше и други! Най-напред по стар обичай с музика, песни и хора приятели и близки на младоженците отидоха да канят кумовете – семейство Тотеви, а след това заедно с тях – да искат булката. След дълго „пазарене“, че така лесно не се дава хубаво момиче! – булката най-сетне беше „грабната“ от  веселата и щастлива група сватбари и заедно с младоженеца и кумовете тръгна към черквата.

Щастливите родители – сем.Ружкини и сем.Валентина и Иван Топкови, посрещаха многобройните гости с чаша шампанско в ръка.

Имаше много цветя и подаръци, много музика, млади весели хора, оркестри, танци и наздравици, и разбира се – „Горчиво!“ за младоженците. Масите бяха отрупани с какво ли не – богато и пребогато.

И всеки, дошъл на сватбата, беше щастлив, защото усмивките не слизаха от лицата на младоженците, а тяхното щастие беше радост за всички.

Сега младоженците – младото семейство Татяна и Александър Топкови – са на сватбено пътешествие край Охридското езеро. Попътен вятър и бъдете винаги щастливи!

И както се казва в старинното сватбено пожелание – тази година булка, догодина – люлка!