На 10 000 лв. оцени свободата на шефа на КАТ- Благоевград Данаил Стоицов съдия Диана Узунова


На 10 000 лв. оцени свободата на скандалния шефа на КАТ- Благоевград Данаил Стоицов съдия Диана Узунова. В залата адвокатът на Стоицов пледира пред съдията да пусне подопечния му на свобода заради дежурното „влошено здравословно състояние”. Съдията уважи искането, подплатено със съдебно- медицинска експертиза на психолог и психиатър.

Стоицов отговаря пред съда за т.нар. схема за бързи номера и получаване на подкупи, за открита каса в кабинета му и незаконен пистолет. Делото не тръгна в понеделник, тъй като съдия Атанас Маскръчки си направи отвод.

Стоицов засега остава в ареста, решението на съда може да се обжалва. Той падна в лапите на разследващите през май, след като цъфнаха нередностите. При акцията на Национална следствена служба и „Вътрешна сигурност” бяха арестувани десетина души, сред които Бойко Шарков- собственик на пункт да технически прегледи и експолицаят Николай Доганджийски. Двамата са под гаранция. Спрямо Данаил Стоицов, началник сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР – Благоевград е с повдигнато обвинение за три престъпления.

По делото са разпитвани общински съветници и видни бизнесмени в Благоевград. Видните благоевградчани давали показания пред прокурор, тъй като са били заснети от поставените в КАТ камери преди ареста на Данаил Стоицов. Благоевградчаните са снимани да дават пари на ръка в кабинета на Стоицов. Обяснили обаче, че парите не са за подкупване на началника, а за футболен турнир, организиран ежегодно за служителите в “Пътна полиция”.