Радев за взривения банкомат: Видят ли празник – правят нещо

И миналия път взривиха банкомат – видят ли празник, правят нещо. Това каза пред журналисти министърът на вътрешните работи Валентин Радев след края на официалната церемония при паметника на Незнайния войн по повод 139-годишнината от създаването на МВР.

“Имам чувството, че е знак”, коментира Радев и изтъкна, че дори парите не са взети.

“Забележете, че даже парите не са взели. Взривили са го. Или са някакви некомпетентни и не искам да ги уча, по-добре да си останат такива, но не са стигнали до парите. Като че ли е някакъв знак. Касетките стоят, има видеокамера, заснели са, крият се, взривяват, гледат и бягат. Какъв знак е това, тепърва от разследването ще стане дума”, коментира Радев във връзка с взривения банкомат тази сутрин в ж.к. “Люлин”.

Вътрешният министър бе категоричен, че през годината е направено всичко възможно, за да се подобри работата на МВР. Той коментира още, че не се обиждат на никой, който критикува МВР.

“Не обичам личните нападки, но ако имат нещо против това, което правим и идеите, които имаме, да критикуват”, заяви Радев.

“Всяка една забележка ще помогне”, добави Радев.

Припомняме, призори бе разбит банкомат в столичния квартал “Люлин”. Извършите избягаха веднага след взрива, а от устройството не липсват пари.

Припомняме, взломяването на банкомати стана често срещано явление у нас. В началото на годината банкомат беше взривен в Сепарева баня. За взрива е отговорна престъпната група, която МВР установи по-рано. Припомняме, тогава един човек беше задържан, а трима успяха да избягат и все още се издирват.

Банкомат беше взривен и в столичния квартал “Дружба”. 100 хил. лв. пък бяха откраднати от устройство Плевен.

Не отдавна бяха взломени банкомати в столичните кв. “Банкя”, кв. “Левски” и в с. Баня. Тогава вътрешният министър Валентин Радев отчете общо 5 разбити банкомата за 2017 г. С последните две престъпления, разбитите банкомати за изминалата година стават 9. За миналогодишните случаи мин. Радев говореше, че нямат общо един с друг. Групите, според него, не са организирани, а са спорадични. Припомняме, обратна теза изказа говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова при предишен случай на разбит банкомат.