Поддръжници на Николай Колев – Босия препречиха пътя на депутатите

Поддръжници на протеста на Николай Колев-Босия срещу незаконното издаване на шофьорски книжки препречиха пътя на депутатите на влизане в парламента. Протестиращите се вързаха с вериги и застанаха на пътя на депутатите, съобщи Нова телевизия.

Припомняме, Николай Колев-Босия е в гладна стачка вече трета седмица. Той обвини министъра на транспорта Ивайло Московски в корупция и поиска той да подаде оставка.

Междувременно БНР съобщи, че десетина старозагорци подкрепят гражданския протест на известния дисидент Николай Колев – Босия, в централния парк на града. Техните искания са солидарни с гладуващия повече от 20 дни общественик срещу черния пазар на шофьорски книжки в България, който настоява и за оставката на транспортния министър Ивайло Московски.

Един от автомобилните инструктори – Митко Трайков, от години сигнализира институциите за неправомерното издаване на шофьорски книжки и корупцията в системата.

“Целта е да призовем нашите съграждани да подкрепим този достоен българин и наш съгражданин, който рискува живота си, за да излезе една строго пазена тайна наяве – корупцията в Автомобилна администрация, която достигна невиждани размери”, заяви Трайков.

От години се борим, но продажбата на книжки е добре печеливш бизнес и затова всичко остава в тайна”, призна автомобилния инструктор и допълни, че протести в подкрепа на Босия ще се провеждат всяка вечер от 18:30 в градската градина до сградата на община Стара Загора.