Комисар Димитър Кръстев получи отличие „ПОЧЕТЕН ЗНАК на МВР – III степен по случай празника на МВР. С огнестрелно оръжие за професионализъм беше награден инспектор Иван Гераков – отдел „Криминална полиция“ ОДМВР – Благоевград.

За образцово изпълнение на служебните задължения грамота получи Петър Иванов – началник отдел „Административен“ при ОДМВР – Благоевград.

За постигнати високи резултати в служебната дейност, конкретен и съществен принос при изпълнение на служебните си задължения със заповед на министъра на вътрешните работи с „КОЛЕКТИВНА ПАРИЧНА НАГРАДА“ бяха наградени: инспектор Латинка Бицова, инспектор Василка Костова и инспектор Илия Тупаров.

Похвала получиха и много от служитебите в местната полиция.

„Призванието да служим на обществото, да осигуряваме обществения ред и разкриваемостта на престъпленията е морална кауза и чест за всеки един от нас“ – се обърна към полицейските служители старши комисар Николай Хаджиев. Той поздрави служителите, като им пожела да бъдат живи и здрави и с чест и гордост да изпълняват служебните си задължения. Той и гости на тържеството поднесоха цветя на паметната плоча в двора на ОД на МВР-Благоевград. По случай празника поздравителни адреси бяха получени от д-р Атанас Камбитов – кмет на гр.Благоевград, г-жа Катя Бельова – председател на Окръжен съд Благоевград, проф. д-р Борислав Юруков – ректор на ЮЗУ „Неофит Рилски“ Благоевград и г-н Александър Мацурев – народен представител.