Неймар е прекарал почти 14 минути в търкаляне по терените в Русия

Голямата звезда на Бразилия Неймар е прекарал точно 13:50 минути в лежане и търкаляне по терените, на които отборът му изигра досегашните си 4 мача на Световното първенство по футбол в Русия.

При общо 23 нарушения, извършени срещу него, това означава, че играчът на ПСЖ е бил средно по около половин минута на земята след всяко от тях.

Поведението на Неймар провокира присмех и възмущение от няколко футболни легенди, като бившият вратар на Дания Петер Шмайхел дори призова ФИФА да вземе мерки срещу симулациите му, за да не повлияят зле на децата, които му подражават.

Последната ситуация, предизвикала вълна от негативни коментари по света, бе по време на осминафиналния сблъсък между Бразилия и Мексико, спечелен от “Селесао” с 2:0.

След едно падане на Неймар до тъчлинията през второто полувреме на мача, мексиканският играч Мигел Лаюн неволно стъпа върху предпазната кора на десния крак на бразилеца, при което той започна да крещи и да се превива сякаш му е скъсано сухожилие.

“Просто усетих болка. Това е нещо, което не мога да контролирам. Бях настъпан неспортсменски извън играта. Не мисля, че това трябва да се прави”, коментира впоследствие ситуацията Неймар.