Кметът Кирил Котев и заместникът му Г. Трайкоков си облизаха пръстите на балкански кулинарен фестивал в Сандански, ръкопляскаха със стотици фенове на хубавата музика

 Фестивал с балканска музика и кухня се вихри в Сандански снощи 5-ти и ще продължи до 8-ми юли. Стотици санданчани и гости на града имаха възможност да похапнат заедно с кметът на града Кирил Котев и да споделят радости и проблеми. “Храната сближава хората, музиката ги вдъхновява, доволен съм, че съм като гледам толкова много щастливи хора.”- каза кметът, който призна, че е голям фен на “Сигнал”. С него беше и заместникът му Георги Трайков, който миналата седмица стана татко за трети път и прие много поздравление. Двамата не си падат по трапези, но снощи хапнаха от традиционните кулинарни шедьоври и си облизаха пръстите от кеф. Имаше от “пиле мляко”. Входът за всички концерти и прояви е безплатен. Купонът ще започне още в 12.30 на 5-ти юли с кулинарно шоу. За гостите и жителите на града е предвиден танцов уъркшоп, последван от балканско DJ парти. Между 14 и 16 часа ще се проведе турнир по шах, табла и карти. Музикалната програма през първия ден на фестивала започна в 18 часа с изпълнения на детския танцов състав от село Склаве, последван от танцова формация „Хоуп“ и общинския духов оркестър.

Sandanski Signal

Официалното откриване на фестивала бе от 18.50 часа. След това публиката веселли Ива и Велислава Костадинови, Дения Пенчева, Клавдия, Йорданис Агапитос от Гърция и рок група Сигнал. На 6-ти фестиалният ден отново започна от 11.30 часа с кулинарно шоу, танцов уъркшоп, DJ парти и турнир по табла, шах и карти. Концертите започват в 18 часа. Публиката ще може да се весели с изпълненията на общинския танцов състав „Празник“, танцова школа „Люнгов“, Илиана Катеринкина, Радостина Паньова, Нанси, Сашо Роман и Андреа.

Sandanski Signal Andrea

На 7-ми  и 8-ми юли между 12.30 и 16 часа ще се вихри балканско парти. В събота концертната програма включва фолклорни групи от село Струма, детски танцов състав „Звездица“, Ашли, Румяна Попова, Мира и Кеба. На 8-ми можете да чуете наживо ансанбъл „Китка шарена“, вокална група „Звънче“, ансанбъл „Никола Вапцаров“, дует Пирин, Сагата, Крум, Румина и Тони Стораро.

Sandanski Toni Storaro