Седем контролни мача ще изиграят футболистите на „Вихрен“, започват срещу „Беласица“ на 14 юли

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Последната тренировка за първата седмица от лятната подготовка на мъжкия отбор на ФК „Вихрен“ за новото първенство ще бъде в събота преди обяд на терена на градския стадион. Веднага след това старши треньорът Атанас Ласков ще пусне футболистите в почивка до понеделник.

През настоящата седмица новият наставник на „Вихрен“  готви едноразово наличните си футболисти. Наблегна се най-вече на беговите упражнения, защото в момента тече първия етап от подготвителния цикъл. В отбора се завърна още един футболист, рожба  на ДЮШ на „Вихрен“ – Илия Каталски, който игра за последно в отпадналия от трета лига отбор на Пирин Гоце Делчев.  Така след Мартин Митов, Илия Каталски е вторият опитен футболист, който ще подсили „Вихрен“. Междувременно ръководство, треньори и футболисти са очаровани от отлично подготвения терен на градския стадион от страна на работещите под ръководството на отговорника Васил Джибов-Полковника. „Такова нещо скоро не ни се беше случвало”. Някои от феновете си припомниха, че сегашния терен напомня на този след подновяването му по време на предишното управление на Константин Динев.

Старши треньорът на отбора Атанас Ласков заяви ,че ще натовари наличните футболисти в седем контролни срещи. Засега свободните дати са 17 юли и 4 или 5 август. Останалите пет контролни срещи са уточнени и ще се играят както следва:

14 юли срещу „Беласица“ (Петрич) на градския стадион в Сандански;

21 юли срещу„ Пирин“ (Разлог), като мястото и часа за игра допълнително ще се уточнят;

25 юли срещу „Германея“ (Сапарева баня), като допълнително ще се уточнят мястото и часа за игра;

28 юли срещу „Беласица“ на стадиона в село Първомай;

1 август срещу отбора на „Банско“ на стадион „Свети Петър“.