2, 42 млн.лева дава кметът на Дупница М. Чимев за сметосъбиране, търси фирма

Методи Чимев
Методи Чимев

2,42 млн. лева без ДДС е прогнозната сума по обществената поръчка обявена от Община Дупница за сметосъбиране, сметоизвзване и почистване на улици чрез миене и машинно метене. Периодът за избор на изпълнител е за 2 години. Кметът на Дупница Методи Чимев обяви процедура за обществена поръчка.Настоящият договор изтича и това налага изборът на изпълнител. Кандидатите могат да подават документи до 9 август, а на следващия ден от 11 часа ще бъдат отворени документите.

Завишени са изискванията към кандидатите, които трябва да имат на разположение 3 бр. специализирани автомобила, с вместимост от 16 м3 до 18 м3, за обслужване на съдове за отпадъци с обем 1100 л. и 110 л., 2. бр. специализиран автомобил за събиране на трудно достъпни райони в населените места, специализиран малогабаритен автомобил за извозване и обслужване на съдове за отпадъци с обем 110 л., разположени на тесни улици, специализиран автомобил за извозване и обслужване на ЕГО, строителни и растителни отпадъци, 2 бр. специализирани автомобили, за транспортиране на отпадъците до сепарираща инсталация, специализиран автомобил за измиване и дезинфекция на съдове за отпадъци с обем 1100 л. специализиран автомобил за машинно метене, 5 бр. специализирани автомобили – за изпълнението на дейностите по машинно миене и други, като всички следва да са стандарт минимум ЕВРО 4 или еквивалент.

За нуждите на населението, фирмата-изпълнител трябва да осигури и необходимия брой съдове за отпадъци – 1200 с вместимост 0,11 куб.м и 1500 с обем 1,1 куб.м.