Купонджиите възроптаха срещу тихата музика и мача, заплашиха го с уволнение, Чапкънов наду музиката на макс

Ресторантьорът Георги Чапкънов спретна музикално отмъщение на 14- имата рожденика в кръчмата си, които му пречеха да гледа мач от световното по футбол. Кръчмата, собственост на БТС,  беше терен на общ рожден ден, но ресторантьорът нехаеше за празника, запленен от мача, който вървеше по телевизията. За да си гледа необезпокоявано, той беше пуснал на купонджиите тихо музиката, като на чаено парти. Те обаче искаха щур купон и яки хора и песни. Чапкънов обаче не искаше да гледа футбол, докато музиката гърми и опита да финтира рождениците.

„Спри веднага мача, искаме музикални видео клипове.”, тропнаха с крак празнуващите. Чакпкънов обаче се заинати: „Така ще бъде, музиката е спокойна, мачът се чува едва едва.”

„Ей сега си уволнен”, изцепи се най- темпераментната баба. Това взриви Чапкънов и той като ужилен скочи на синтезатори, извади жиците на мощни тонколони и ги наду до краен предел.

„Ле ле, уби ни”, викнаха част от празнуващите и се отправиха към входа на заведението, за да не оглушеят. Други се хванаха за сърцето, трети си запушиха ушите.

„Ще ме уволнявате ли? Много са ви даже големи пенсиите, много са ви 300 лв., на 100 лв. трябва да ви оставят. Никакво увеличение на пенсиите. Откъде ги вадите по 7-8000 лв. за ало измамници, а тук ще ми давате по 12 лв. за куверт, и за 6 лв. сте идвали, чудя се как да ви направя кефа, сега добре ли е?”, крещя в опит да надвика музиката Чапкънов.

По масите не остана почти никой. Междуврменно шефът на туристите ветерани Тасуда Митова се обади в централата на БТС, за да разкаже за музикалния терор. Това още повече разгневи ресторантьора. Най- смела сред ветераните се оказа Пепа Ранкова, бивш счетоводител, тя беше събрала всички пари за кувертите. Ранкова успя да стигне до Чапкънов и започна да го убеждава: „Моля те, Георги, вразуми се. Не бива заради 2- ма или 3- ма да съсипваш празника на всички.” Така с още няколко благи думи Пепа Ранкова успя да умилостиви кипящия от гняв ресторантьор. Чапкънов намали музиката и всички едновременно си поеха въздух с облекчение, свалиха ръцете от ушите и бяха много благодарни, че не са оглушали навръх рождените си дни. Не след дълго част от празнуващите бяха много ядосани и си тръгнаха, други останаха и виха хора.

Преди екшъна Тасуда Митова раздаде подаръци на всички, разигра и томбола. Трима от рождениците бяха юбиляри. Гюргя Ханджийска, сопраното на туристическия хор, получи най- големия подарък- спален комплект. Харизан Харизанов, водачът на групата в планината, чукна 80 години. Маргарита Стоянова стана на 65, двамата получиха хавлиени кърпи, дар от колектива. Педагожката Роска Ноцкова спечели от томболата фуния, тя се погрижи за десерта- донесе еклери с ванилов крем.

1 коментар

  1. Всичко беше точно, както е написано в статията. Поздравления за автора

Comments are closed.