Екснационалът Илиян Мицански облече тренировъчния екип на „Вихрен“, ще си търси отбор в професионалния футбол

Тренировъчния екип на санданския тим облече екснационалът Илиян Мицански. Нападателят ще опита да си намери отбор в професионалния футбол, но не е изключено и да остане в тима от родния Сандански. Мицански пропусна целия изминал сезон заради травма в адукторите. След редица прегледи се е оказало, че той има отлепване на сухожилие под адукторитe, което е наложило операция и дълга почи­вка. 32-годишният Мицански игра за последно през пролетта на 2017-а в полския Корона Киелце, но оттогава бе без отбор.

“Практически не съм спирал да тренирам, сега просто продължавам да го правя с колегите от Сандански. В момента не мисля за трансфери и отбори, най-важното е да съм здрав и в добра кондиция. Ако е рекъл Господ, може да продължа да ритам, стига да попадна на оферта, която ме устройва”, каза Мицански.

Той е играл за несъществуващия вече Македонска слава, Амика Вронки, Лех Познан, Корона, Одра Воджислав, Заглембе Любин, Кайзерслаутерн, ФШВ Франкфурт, Инголщад, Карлсруе, корейският Сувон и Левски. Има 13 мача и 4 гола за националния отбор, като донесе победата над Холандия в Амстердам на 26 май 2012 г. (2:1) в контрола. Вкара и на Италия в европей­ска квалификация – при 2:2 в София на 28 март 2015 г.

И тази седмица наставникът на Вихрен Атанас Ласков ще наблегне на беговите упражнения с наличните футболисти.