Жестоко убийство в София, син преби майка си и уби баща си

Близки до семейството посочват, че той имал проблеми с наркотиците

Млад мъж преби майка си, уби баща си и атакува полицаи в столичния квартал “Лозенец”, съобщава NOVA.

Задържаният е на 26 години. Вчера майка му успяла да избяга от дома им, пребита и да се добере до най-близкото РПУ. Там тя съобщила, че нейният син вероятно е взел съпруга ѝ за заложник.

„Извършителят на убийството в „Лозенец” е изключително агресивен и в момента. Той е настанен в Центъра за психично здраве, където е под охрана”, заяви главният секретар на МВР, гл. комисар Младен Маринов, на брифинг в Пловдив.

След сигнала на майката полицията е действала незабавно и е изпратила екипи на място, както и психолог. При пристигането на полицаите младежът се заключил в жилището. Преговорите с него продължили около три часа. Когато полицаите влезели, младежът бил въоръжен с два ножа и направил опит да нападне служителите на полицията, но те били подготвени и са го неутрализирали бързо, посочи гл. комисар Маринов.

В жилището намерили трупа на бащата. Тялото е открито с порезни рани, смъртта е констатирана от лекарски екип. „За съжаление намерихме бащата мъртъв вътре”, каза гл. комисар Маринов. По случая е образувано досъдебно производство.

Младежът се казва Пенчо Ненов. Близки до семейството посочват, че той имал проблеми с наркотиците и родителите му се опитвали да му помогнат да се излекува.

Ненов е освидетелстван и е имал и преди психически проблеми, за които е бил лекуван, поясни гл. комисар Маринов. Тепърва ще се проверява дали сега се лекува и приема ли предписани медикаменти.

„В момента поведението му е изключително агресивно и той се опитва да нарани и хората от центъра и да избяга”, заяви главен комисар Младен Маринов.