Свидетели на Йехова плъзнаха из Дупница, жител на бл. 63 в жк „Бистрица: Тропат по вратите, бутат брошури, много са нахални, зарибяват и децата 

 Мащабна сектантска “акция” са подели Свидетели на Йехова в Дупница. Те не само заливат с брошури домовете на дупничани, а и влизали в тях. Само през последните два дни група от четирима мъже и една жена е посетила десетки жители на града.

“Звънят на звънеца, докато някой не излезе. Предлагат ти брошура и започват да те убеждават в техните вярвания и начин на живот. За нас това не е нормално и въпреки отказа ни, те продължават да нахалстват. Такова нещо от години не ни се е случвало да не говорим, че може някой да се зариби и да премине към тяхната секта”, сподели за „Вяра“ дупничанин, който не пожела името му да бъде цитирано, но сподели, че живее в ж.к. „Бистрица“  бл. № 63.

Той обяснява, че иначе групата от Свидетели на Йехова били добре облечени мъже и жени. Винаги ходели заедно и убеждавали хората, а и деца колко по-различен би бил животът им като се присъединят към тях.

“Мисля, че това не е нормално. Това е просто абсурдно. Дейността им е абсолютно незаконна, да  тропат по вратите на домовете ни.”, обяснява дупничанина.

„Аз, лично три-пъти ги гоня от последния етаж на блока до входа. Аз съм човек с 4 висши образования и съм пределно запознат с дейността на Свидетели на Йехова. За наше съжаление, доколкото съм запознат, това е разрешена секта. Групата, която проповядва, говорят на полски език, а много добре знаят и българския. Много са агресивни, търсят предимно стари хора, хора, които са самотни макар и не толкова възрастни с цел да ги зарибяват. Съжалявам, че не ги заснех, но без тяхно съгласие не посмях, щеше да стане скандал. В момента децата са във ваканция, пред блока играят денонощно, зарибяват ги и тях. Трети ден се разправям с тях, влизам в разправии. Мишкуват, агресивни са, седят пред входа на вратата, раздават брошури. Между тях има и един по- възрастен мъж. Носят в ръцете си таблети, на които таблети разпределят районите на цяла Дупница. Днес получих информация, че обикалят и по други райони. Попитах ги „Кой ви разреши, как ви разрешиха, от къде се появихте тук“, те ми отговарят, че имали разрешение от дупнишката полиция. Поисках разрешението, но такова не ми беше предоставено. Много нападателно се държаха с мен. В  много страни в Европейския съюз тази секта е абсолютно забранена.  Вчера  ги засякох из целия град Дупница на четири групи движат, събират се също така около гарата, правят планове, оперативки , разпределят се и ходят на строго определени места.  Тези хора не носят никакви идентифициращи белези, баджове със снимки от което да стане ясно кой е , какви са , като ги срещна в блока да знам, че не крадат и ли не правят някакви по-страшни истории. По брошурите, които оставят под вратите, разбирам, че са Свидетели на Йехова. Там където не им се отвори врата, брошурите ги мушкат  по вратите, над  вратите и нали знаете, че сега в летен сезон повечето от живущите в блока са по море, други по села. Три, четири дни някои като не си вземе брошурата, това категорично им показва на криминалния контингент, че там не обитават хора и може да ги разбият.“, заяви разтревоженият дупничанин. Той е категоричен, че съседите от 63 блок настояват полицията да се намеси.