Отборът на „Банско“ стартира контролите от лятната си подготовка с тежка загуба от „Струмска слава“

На стадион „Свети Петър“ втородивизионният отбор на „Струмска слава“ (Радомир) гостува на колегите си от Банско, като срещата премина при пълно надмощие на възпитаниците на Влади Димитров и завърши при резултат 6:0 за гостите. Отборът на „Славата“ регистрира по три попадения в двете части на мача, като през първото полувреме два гола отбеляза Борислав Николов  и един Христо Младенов, а през второто – два Александър Аспарухов и един Тодор Зюмбулев.

След последния съдийски сигнал старши-треньорът на „Струмска слава“ Владимир Димитров заяви следното: „Не се заблуждавам, че сме направили нещо голямо в мача срещу „Банско“. Отборът на домакините е в начална фаза на подготовката от една седмица, докато ние след две седмици стартираме новото първенство във второто ниво на българския футбол. Въпреки победата, имаме доста неща за коригиране в работата на всички звена в отбора.

Остават две седмици до старта на първенството, на 28 юли ще домакинстваме в първия кръг срещу отбора на „Поморие. Димитър Петков-Макето-бивш футболист на „Черно море“, „Славия“, за последно в „Царско село“, от днес е при нас. Той твърдо остава без всякакъв пробен период, както и колумбиецът Давид Асате и френския вратар Юго Карата и Христо Кирев. Илиян Попов и Димитър Панталеев от „Витоша“ (Бистрица) и Динко Динев от Ямбол ще бъдат изпробвани в оставащите три контролни срещи, които ще изиграем в петък, 13 юли,  срещу „Витоша“ в София, в сряда, 18 юли срещу „Сливнишки герой“ в Сливница и на 21 юли, събота, срещу U-19 на ЦСКА (София) в Радомир, когато ще стане официалното представяне на отбора седмица преди старта на новото първенство на втора лига“.

Ташко Сульотов