„Пирин“ (Разлог) загуби несправедливо с 1:2 от столичния „Септември“ в контрола, играна в Банско

Отборът на "Септември" се възползва от недоразумение сред разложани, за да изравни резултата

Първият си контролен мач от предсезонната подготовка за новото първенство на ЮЗ трета лига отборът на „Пирин“ (Разлог) премери сили с елитния „Септември“ (София) на единия от терените край Банско в близост до комплекс „Пири“. Тази среща не е уговорена предварително и чест прави на треньорския щаб на разложкия тим, че се съгласи да запълни появилата се празнота в програмата на „Септември“ (София) след отказа на наставника на „Арда“ (Кърджали) да изиграят контрола с тях.

Независимо, че отборът на „Пирин“ (Разлог) е в началната фаза на подготвителния си цикъл, не отстъпваше на футболистите на елитния столичен тим и можеше да се постигне поне равен резултат на база показаната на терена игра. Съвсем очаквано първия гол в контролната среща отбелязаха възпитаниците на Христо Джоджов в 35-ата минута. Тогава след изпълнение на ъглов удар в наказателното поле на „Септември“ топката бе избита, попадна в краката на Красимир Шапкаров, който със страхотен шут разтресе напречната греда зад стража на столичани и след това Мартин Димитров от воле едва не скъса мрежата от 15-16 метра за 0:1. В 63-ата минута се получи равенство 1:1 след гол на Владимир Николов от „Септември“.  Това попадение бе отбелязано при куриозна ситуация след като защитата на „Пирин“ (Разлог) спря да играе след съдийски сигнал, който обаче беше от играната по това време друга контролна среща в съседния терен на „Арда“ (Кърджали) с македонски тим, което бе добре дошло за плеймейкъра на „Септември“ да реализира.

Шест минути преди края на контролната среща след бърза контраатака на отбора на „Септември“ отляво последва прострелно центриране ниско пред наказателното поле на „Пирин“ и Владимир Николов от движение от близо покачи на 2:1.
В този мач в отбора на тима от Разлог взеха участие новопривлечените Захари Димитров – вратар и полевите играчи Ели Маркес и Симеон Валентинов. Следващата контрола на разложани ще бъде в събота, 14 юли, на стадиона в Елешница срещу „Победа“ (Прилеп) – Македония.

Ташко Сульотов