Търговци от жк „Бистрица” в Дупница: Втори ден тече вода на пазарчето, ще наводни магазините

Ръководителят на бригадата, сменяща водопровода в квартала, Ст. Димитров: За да оправим аварията, трябва да спрем водата на целия квартал, ще изпратя хора на място

„Аварирала тръба от водопровода в жк „Бистрица” в Дупница от вчера сутринта бълва вода. Страхуваме се, че ще наводни магазините ни.”, звъняха в редакцията на вестник „Вяра” търговци в района на пазарчето в квартала. „Водата тече като извор, звъняхме във ВиК, но те ни казаха, че с проблема трябва да се справи фирмата, която подменя водопровода. Питаме се докога ще тече водата, никой не взема мерки.”, заявиха Зорница Христова, Валя Ангелова, Павлина Андонова, Десислава Вучева.

Веднага се обадихме на директора на ВиК –  Дупница, Илия Илиев. Той беше категоричен, че те не могат да се месят в работата на фирмата, която подменя водопровода в жк „Бистрица.”

„Знаем, че тече вода на пазарчето, търговците няма от какво да се притесняват, няма да се наводнят магазините. Не сме оправили аварията, защото трябва да спрем водата на целия квартал заради това и не зная кога ще може пак да я пуснем. Ще изпратя хора да погледнат какво се случва.”, заяви ръководителят на бригадата от фирма „Нивелстрой” Стефан Димитров.