Д-р Матей Попниколов осъди Любомир Авджийски, обвинил го, че е ударил общинската болница в Дупница с 600 000 лв. глоби

Съдия Ели Скоклева призна за виновен Любомир Авджийски за обвинението, което той хвърли към зам.- областния на  Кюстендил д-р Матей Попниколов, че в качеството си на директор на РЗОК е наложил глоби на общинската болница в Дупница в размер на 600 000 лв., което влошило финансовото й състояние. Репликата беше хвърлена на сесия през април миналата година.

Още тогава дупнишкият хируг д-р Матей Попниколов заяви, че ще съди активиста на „Да, България“ Любомир Авджийски за 7000 лв.

„Той заяви, че глобите, които съм налагал, са в размер на 600 000 лв., което е безумие. Става въпрос за сума от около 42 000 лв. за период от 4 г. и 8 м. В България един от начините да защитиш името си е да заведеш дело. Самият Авджийски по Закона за достъп до информацията е искал извлечение на сумите по банков път, където всичко е ясно до стотинка. В същото време говори за фрапиращи суми веднаж, втори път, трети път… Заради това заведох дело, за да защитя името си”, обясни Попниколов пред „Вяра”. Според него общинската болница в Дупница има бъдеще, но при условие че лекарите там наистина работят. „За да прокопса на болницата, й е нужен честен управител, който да не гледа към комисионните от лекарства, а да изгради медицински център и аптека. Не може да работиш едновременно за две конкурентни фирми едновременно”, е мнението на хирурга, който беше дългогодишен шеф на хирургичното отделение в общинската болница и е работил за нейното утвърждаване.