„Марек“ с първа победа в контролите, надигра южноамериканския „Футико“ с 5:2, Еньо Кръстовчев и Робертино Атанасов напуснаха клуба

Еньо Кръстовчев напусна „Марек“

Във втория си контролен мач футболистите на „Марек“ премериха сили с колегите си от южноамериканския сборен отбор „Футико“, воден от мениджъра Кирил Емилов. Срещата се състоя на стадиона в Бобошево и завърши при резултат 5:2 за дупнишкия тим. За отбора на победителите по два гола отбелязаха Даниел Димитров и Димитър Владимиров и един Росен Йорданов.

Този мач се прие повече като учебна игра за отбора на „Марек“, за да види наставникът им Цветан Видински какви грешки се допускат до момента от младите състезатели с цел да бъдат изчистени в оставащите контролни мачове от подготовката за есенния дял на първенството на ЮЗ трета лига. Третият си контролен мач футболистите на „Марек“ ще изиграят в събота преди обяд на стадиона в Ботевград срещу тамошния Балкан.

Вече не са в отбора на „Марек“  и Робертино Атанасов, които напуснаха по собствено желание, като причините засега все още не се споменават. При това положение на старши треньора на мъжкия отбор на „Марек“ няма да бъде лесно, защото ще му се наложи да разчита на футболисти предимно от ДЮШ на клуба.