Кметът Методи Чимев иска отпускането на 30 хил. лв. в помощ на волейболния „Марек”

Методи Чимев

30 хил. лв. помощ на волейболния клуб “Марек Юнион-Ивкони” да отпусне община Дупница предлага на съветниците кметът Методи Чимев. Предложението ще бъде подложено на гласуване другата седмица на сесия на ОбС.

Отборът е гордостта на Дупница и през годините е носил много поводи за радост на дупничани.

„Въпреки сравнително малкия брой външни състезатели, клубът поддържа високо спортно ниво и главно разчита на волейболисти, израснали в неговата школа. В последните години се засили интересът на спортната общественост към вътрешното първенство, към участието на волейболен клуб „Марек Юнион – Ивкони”, се казва в докладната записка.

В нея кметът изтъква, че предстои отбелязването на 20 годишен юбилей на клуба, който в досегашната си история е завоювал 4 титли на България, 3 пъти е сребърен медалист и 4 пъти бронзов медалист. Клубът има 11 участия в европейските клубни турнири; А едни от най-изявените волейболисти на България Цветан Соколов и Елица Василева са продукт на школата към клуба;

Средствата са необходими във връзка с участието на „Марек Юнион – Ивкони” в предстоящия сезон. Сумата може да бъде отпусната  чрез корекция на бюджета на Община Дупница за 2018 г. за сметка на §0098 „Резерв за непредвидени и неотложни разходи”.