Цветанов организира кръгла маса за постигнатото в областта на вътрешните работи по време на Българското председателство

Цветан Цветанов

Председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред Цветан Цветанов организира кръгла маса на тема „Постигнатото в областта на вътрешните работи по време на Българското председателство на Съвета на Европейския Съюз“.

Събитието ще се проведе на 17 юли 2018 г. от 10.00 часа в зала „Изток“ на Народното събрание. В рамките на кръглата маса ще бъде направен обзор на акцентите от работата на Министерство на вътрешните работи по време на Председателството, включително постигнатото по законодателните досиета на европейско ниво, политиките на миграция и убежище, граничния контрол, борбата с трафика на хора, международното полицейско сътрудничество и други.

Специален гост и говорител на кръглата маса ще бъде д-р Михаил Шпинделегер, който е генерален директор на Международния център за развитие на миграционната политика. В събитието ще участват още представители на Министерството на вътрешните работи, на неправителствения сектор, на Държавната агенция за бежанците при Министерски съвет, на Националната комисия за борба с трафика на хора, на международни организации в областта, както и представители на дипломатическия корпус в България, народни представители от ресорните комисии.