Воля: Нинова да помогне на хората да възстановят стопанствата си, а не да се снима на каручки

В партия ВОЛЯ следим със загриженост темата за заразените животни и действията на БАБХ. Видяхме и безобразните напъни на БСП да трупа рейтинг в такава сложна обстановка.

Това е изразена позиция от името на партия Воля. Публикуваме текста без редакторска намеса:

“В партия ВОЛЯ следим със загриженост темата за заразените животни и действията на БАБХ. Видяхме и безобразните напъни на БСП да трупа рейтинг в такава сложна обстановка.  Смятаме, че институциите трябва да направят всичко възможно, за да ограничат територията на заразата.

„На извънредния председателски съвет тази сутрин в НС стана ясно, че наличието на зараза не подлежи на съмнение. От министерството на земеделието обаче сами признаха, че наистина има пропуски при провеждането на акцията от процедурна гледна точка. Явно това е ситуация, с която експертите в ресора се сблъскват за първи път”, заяви Дора Христова от ПГ на ВОЛЯ, която участва в заседанието.

Смятаме, че ситуацията е сложна най-малко по две причини- първо, че засяга поминъка на много хора. Второ – грешното й разрешаване може да има непредвидими икономически последици не само за засегнатите села, но и за държавата.

Настояваме за адекватно обезпечение на собствениците на евтаназираните животни. Очакваме да видим прагматизъм, компетентни действия и по-малко популизъм. Ако чиновници от съответните институции са действали некомпетентно, настояваме да бъдат наказани”, написаха от Воля, цитирани от пресцентъра на партията.