Незаконна автоморга откриха в Радомир, иззети са 15 бракувани автомобила, 4 двигателя, скоростна кутия и брони

Младен Маринов

Незаконен пункт за изкупуване на стари автомобили е установен в Радомир, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.

Служители от районното полицейско управление проверили имоти, собственост на 60-годишен мъж и на 32-годишна жена, които са били ползвани от 37-годишния местен жител Б.Л.

Униформените установили, че там се извършва дейност без лиценз по изкупуване на отпадъци от черни и цветни метали. Иззети са 15 излезли от употреба автомобили, 4 двигателя, една скоростна кутия и брони от различни марки автомобили.

Започнато е досъдебно производство по чл. 234 „б“, ал. 1 от НК и работата продължава под ръководството на прокуратурата.

В края на миналата седмица при проведената акция на вътрешното министерство „Респект”, в която участваха полицаи и жандармерия, на територията на Перник бяха проверени седем автоморги. На четири от тях бяха издадени протоколи за констатирани нарушения, съобщи главният секретар на МВР Младен Младенов.

Тогава той уточни, че спецоперацията е била насочена срещу криминално проявени лица, които извършват кражби, грабежи, измами, телефонни измами. Стартирала от територията на областите Перник и София, тя продължава в цялата страна. Проверяват се заложни къщи, пунктове за черни и цветни метали, автоморги, нелегалният дърводобив. Под ударите на органите на реда попадат и издирвани лица. Повече от 110 човека с дебели криминални досиета са били арестувани по време на акция „Респект”. Тя няма да спре, докато не се покрие цялата страна, заявиха категорично от МВР.

Любомира ПЕЛОВА