Юристът Десислава Христова от Рударци: Полицаите Румен Стефанов, Светослав Виденов и Христо Анев се отзоваха веднага на сигнал за мъртво куче, хора с големи сърца са

Полицаите Румен Стефанов, Светослав Виденов и Христо Анев се отзоваха веднага на сигнал за безжизненото тяло на куче. Тогава разбрах, че в МВР работят не просто хора, а истински човеци, това заяви Десислава Христова от пернишкото село Рударци в писмо, изпратено до министъра на вътрешните работи Валентин Радев и началника на 2-ро РУ – Перник. Христова, която е юрист и психолог, споделя добрите си впечатления от служителите, изпратени на местопроизшествие след сигнал.

Жената разказва, че на 10 юни в село Рударци, където живее, е намерила изоставено куче, вероятно българско овчарско куче, нахранила го и е имала намерението да се грижи за него, докато му намери дом. На следващия ден привечер, връщайки се от работа, открила безжизненото тяло на новия си четириног приятел. Веднага сигнализирала на кмета на селото, председателя на Общинския съвет в Перник и на телефон 112. По думите й: „съвсем за кратко време на място се отзова дежурна група от  Второ районно управлене на МВР в Перник – полицаите Румен Стефанов, Светослав Виденов и Христо Анев“. Малко по-късно към тях се присъединили и трима разследващи служители. „Тези хора са ценност за системата на МВР и за обществото ни. Хора като тях дават надежда, че нещата не са изгубени, че в МВР работят не просто хора, а истински човеци – професионалисти с  добри сърца“, пише Десислава Христова.

Любомира ПЕЛОВА