Иван Димитров и Мая Гиздова се борят за шефския стол на Скоклева в Районния съд в Дупница

Мая Гиздова

Иван Димитров и Мая Гиздова се борят за председателския пост в Районния съд в Дупница. Поста ще освободи съдия Ели Скоклева, която го заемаше два мандата.

Ели Скоклева

Двамата магистрати са входирали кандидатурите си във Висшия съдебен съвет, става ясно от сайта на правораздавателното ведомство, провеждащо конкурсната процедура за позицията. Гиздова е подала документите си на 16 юли след кандидатирането на Иван Димитров, който е предложен от Общото събрание.
Иван Димитров е от Благоевград. Има 18 г. юридически стаж. Работи в Районния съд в Дупница от 2012 г., преди това е бил прокурор в Районната прокуратура в Благоевград.
Съдия Гиздова работи в Районния съд в Дупница от 2006 г. Преди това в продължение на 3 г. е била дознател в Районното управление „Полиция” в Дупница, а от 1995 до 1999 г. – помощник-следовател в Окръжна следствена служба-Кюстендил.

Двамата районни съдии са посочили в концепциите си необходимостта от ремонт на сградата на Районен съд-Дупница. Дали са висока оценка на работата на досегашния председател Ели Скоклева, която оглавява съда 10 г.