Дупничанинът Никола Николов преспа за здраве до храма на св. Марена в планината, 500 души изядоха 3 казана агнешки курбан

Бистришката компания на семейство Димитрови

Близначките Божидара и Саня от Самораново празнуваха рожден ден на празника

Над 500 души се изкачиха до храма на св. Марена в Рила планина над Дупница, за да почетат празника и да хапнат курбан. Никола Николов от Дупница пък преспа за здраве до храма.

Никола Николов от Дупница преспа за здраве до храма.

Кметът на село Бистрица Кирил Огненски отговаряше цял ден на десетки запитвания по телефона какво е времето в планината и дали пътят е проходим.

Близначките рожденички Божидара и Саня с мама Галя и татко Васил и батко Венцислав
Бистришката свекърва Елена с дъщеря си Веска, снахата Гани и внуците
Футболистът Марио

Въпреки това имаше много затънали автомобили в калта, които бяха изтеглени от Цветан Николов от Самораново.

Готвачката на курбана Живка Щръклева и Антоанета Павлова
Българо-холандското семейство Марина и Робърт с децата им Лилия и Ленард

В капан се оказаха още камиончето с казаните от курбана и клисарят Иван Павлов. 4 казана курбан от 3 овце раздадоха за здраве, които бяха осветени от отец Георги Гелев от Яхиново.

Цветан Николов оказа с джипа помощ на всички затънали автомобили.

На курбана дойде и сапаревобанският вратар Марио Кирев, който играеше за „Славия”. Бистришката свекърва Елена Костадинова дойде да се черкува с дъщеря си Веска и снаха си Гани.

Бистришката фамилия Шопски

Облечени като малки принцеси в розово, 3-годишните близначки от село Самораново Божидара и Саня посрещнаха рождения си ден, като се черкуваха в храма с родителите си Галя и Васил Николчеви и шестгодишния си батко Венцислав. Имения си ден празнува на света Марена и икономистката от София Марина, женена за холандеца Робърт, с когото имат дъщеря Лилия и син Ленард.

Петя Милева