Volvo XC40: най-сигурният автомобил по новите критерии на Euro NCAP

Новото Volvo XC40 получи максимален 5-звезден рейтинг за безопасност от Euro NCAP. Така ХС40 се нарежда до по-големите си „събратя“ от сериите 60 и 90, като един от най-безопасните автомобили на пътя.

Тестовете на Euro NCAP през 2018 г. са най-тежките до момента, като включват нови, още по-строги изпитания на системите за безопасност, включително на технологиите за разпознаване на велосипедисти с автоматично задействане на спирачките и за спазване на пътната лента. ХС40 постигна най-добро общо представяне от всички автомобили, тествани по новите правила на Euro NCAP. „Новото Volvo XC40 е един от най-безопасните автомобили на пазара“, заяви Малин Екхолм, мениджър на Центъра по безопасност на Volvo Cars.

„Стандартното му оборудване включва повече технологии за безопасност от който и да е друг компактен SUV, които помагат на водача да избягва ударите, да спазва пътната лента и да намали негативните последици при инцидентно излизане извън пътя“.

Всички тествани Volvo автомобили, които днес са в продажба, имат рейтинг 5 звезди в докладите на независимата международна организация Euro NCAP. Миналата година ХС60 беше автомобилът с най-добро общо представяне на тестовете и беше обявен за най-безопасния SUV в сегмента, получавайки титлата Best in Class на Euro NCAP. Същото отличие получи и ХС90 през 2015 г.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

autobild.bg