Трета загуба за петричани! Банско прекърши „Беласица” с 1:4, почетното попадение отбеляза депутатският син Запро Динев

Георги и Запро Диневи

Трета загуба претърпяха петричките футболисти на „Беласица” в предсезонната си подготовка за първенството на ЮЗ трета лига. През първата част на срещата имаше два фрапантни пропуска на защитата на „Беласица” и два гола в полза на отбора на Банско. В 16-ата минута бившият футболист на „Беласица” Атанас Димитров реализира дузпа. Четири минути по-късно Светослав Валериев се възползва от груба грешка на Валентин Костов и от няколко метра опъна мрежата зад Кирил Георгиев за 2:0. В 38-ата минута титулярният вратар на „Беласица” се контузи и в игра влезе резервата Димитър Христов.
След почивката бяха отбелязани нови три гола в срещата, като в 73-тата минута Калоян Маринов направи резултата класически – 3:0, а в 76-ата бразилецът Джовани покачи на 4:0. Единственото попадение за отбора на „Беласица” бе дело на резервата Запро Динев в 85-ата минута. Запро е син на депутата Георги Динев и бе абитуриент тази година.
Следващият контролен мач на „Беласица” е в събота, 21 юли, от 10 часа в Симитли срещу местния „Септември”, а на „Банско” – в същия ден срещу македонския отбор „Горан Пандев”.
Срещата се игра на стадион „Свети Петър” в Банско и бе ръководена от Костадин Тановчев.
До момента отборът на „Беласица” има изиграни три контролни срещи:
– на стадиона в Рилци срещу „Пирин” (Благоевград) – загуба с 0:3;
– на градския стадион в Сандански срещу „Вихрен” – загуба с 0:1;
– на стадион „Свети Петър” в Банско – загуба от едноименния отбор с 1:4.

Ташко СУЛЬОТОВ