Бойко Борисов: Никой не беше подготвен за такава мигрантска криза

Бойко Борисов

Никой не беше подготвен за такава мигрантска криза. Поради тази причина се нарича криза, защото трудно някой ще се справи с пълното й овладяване. Просто никой не е бил адекватно подготвен за нея – това е и нашето оправдание за последните ни години управление. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов от трибуната на Народното събрание по време на днешния парламентарен контрол.

,,Въпреки това има един безспорен факт и той е, че България е единствената страна, в която почти няма никакъв мигрантски натиск. Между 10 и 12 процента от мигрантските центровете са заети”, каза още премиерът, след което съобщи, че италианският му колега е искал България да приеме още мигранти, но Борисов категорично е отказал.

,,Съгласни сме да не подписваме каквито и да е двустранни решения, ако днес парламентът поиска това”, посочи Борисов.

По думите на Борисов ако БСП бяха останали още малко на власт, сега щеше да има 60 хил. мигранти и те щяха да са виновни.

,,По отношение на Дъблинското споразумение не бих имал нищо против, ако бъде направено така че правителството да не може да подписва или да се договаря без да има мандат на парламента”, заяви премиерът.