Изчистиха  канавката на входа на Перник за първи път от 20 г.

Започна почистването на облицовъчната канавка на входа на Перник, при местността „Ладовица“, в кв. „Изток“. Превантивните дейности са взети от Община Перник и кметство „Изток“. „Този проблем е от дълги години, след всеки обилен дъжд се получават наводнявания. С общинското предприятие „Флор“ изчистихме облицовъчната канавка , която не беше почиствана повече от 20 години“, заяви кметът на „Изток“ Емил Костадинов. Той изрази надежда, че по този начин ще се облекчи потока на водата. 

„Бяха събрани  и изрязани храстите и дърветата. Над 4 камиона  бяха изчистени боклуци. Надявам се  да има ефект от тази наша дейност. Бяха подменени и капаците на дъждоприемните шахти, за да може водата да оттича по-лесно“, уточни Костадинов.

По негови думи,  шахтите на улиците „Благой Гебрев“, „Рашо Димитров“ и „Юрий Гагарин“ са почистени още в началото на пролетния сезон.

За съжаление обаче канализацията е в окаяно състояние на територията на града и не отговаря на съвременната ситуация в момента. През последните години сме свидетели и на обилни количества дъждове, които се изсипват за кратко време и остарялата канализационна мрежа не може да ги поеме.

„На този етап сме направили каквото можем. Надявам се след като влезе водния цикъл да бъде решен кардинално проблема“, посочи Емил Костадинов.