С триста зора ОбС – Дупница, гласува помощ от 30 000 лв. за волейболния „Марек”, А. Илиев от БСП избухна: Какви успехи имат

Съветниците гласуваха помощта за волейболния „Марек”.

Дупничани контрираха: А какви постижения имаше неговият мажоретен състав, че да взема пари

Със страшна словесна експлозия съветниците в Дупница отпуснаха 30 000 лв. помощ за волейболен клуб „Марек- Юнион Ивкони”.

Сесията води зам.- кметът Георгиев, по време на гласуването Емил Гущеров си даде отвод.

Предложението дойде от кмета Чимев, който не присъства в залата.При гласуването на точката председателят Емил Гущеров си даде отвод, като декларира конфликт на интереси и предаде воденето на дебатите на бившия кмет Асен Пилев, сега общински съветник от ГЕРБ. На сесията стана ясно, че средствата се отпускат от резерва за непредвидени и неотложни разходи от общинския бюджет.

Волейболен „Марек – Юнион Ивкони” е една от визитните картички на Дупница, предстои отбелязването на 20 годишнина на клуба, който е завоювал 4 титли на България, три пъти е сребърен медалисти и 4 пъти бронзов медалист.

Асен Илиев и Георги Пехливански в разговор с Златко Славев.

Клубът има 11 участия в европейските клубни турнири, пише в докладната си кметът Методи Чимев, който подчертава, че се гордее с изявените волейболисти Цветан Соколов и Елица Василева. Към клуба е изградена и детско- юношеска школа, в която са ангажирани над 140 момичета и момчета на възраст от 9 до 17 години. Отборът е получил по 15 000 лв. през 2013 и 2015 година. Собственик на отбора е бизнесменът Ивайло Константинов.

„Категорично против съм отпускането на тази сума. Първо тя не е предвидена в бюджета, защо не я предвидихте, когато правихте бюджета на общината? Възниква въпросът няма ли част от тази сума да отиде за онова недоразумение „Духът на Дупница” за изграждане на паметник на Барикадите. Там Константинов даде 10 000 лв., Той е председател на това сдружение, да не беше казвал колко дава. Против съм да се прави политически пиар с подобни жестове.”, отсече Георги Пехливански от БСП. Думата взе и лидерът на БСП Станислав Павлов: „Не сме съгласни с подобно целево финансиране. Ние от БСП смятаме, че трябва да се дават пари към масовия спорт, но трябва да тръгва от детските градини и училищата към професионалните отбори, а не обратното.”

Най- високо от място крещеше възмутеният общински съветник от БСП Асен Илиев: „Как може 30 000лв., какви резултати има през миналата година, нека кажат. Толкова пари да се дават, не.”

Георги Пехливански въртеше глава във всички посоки от гняв. Странични наблюдатели в залата коментираха: „А колко кротки бяха Илиев и Пехливански, когато на председателския пост стоеше Ивайло Константинов. А какви спортни постижения имаше Асен Илиев, който получаваше хилядарки за мажоретния състав чрез дъщеря му.”

На микрофона скочи председателят на Икономическата комисия Костадин Костадинов :”Колеги, как не ви е срам, 30 000 лв. не са никакви пари. Това е минимална сума за всичко, което е направил „Марек Юнион Ивкони”. Явно в момента те имат финансови проблеми и молят за помощ. Защо да не дадем сумата, толкова година ни радват? Не ви ли е срам да правите политика и да обиждате по този начин? Хората ни гледат, да си тръгнат от Дупница ли искате?”