Съветникът Любомир Жотев говори на «бе» на ОбС шефа в Перник Иво Савов

Иво Савов

Милан Миланов: Станахме за цирк на хората

Пълен хаос и непознаване на правилника за работа на Общинския съвет белязаха сесията на пернишкия ОбС. Близо четиридесет минути реплики и дуплики, много от които произнесени буквално с невъзпитан тон, прелитаха в заседателната зала на минипарламента „Панорама”. Общинският съветник и лидер на КТ „Подкрепа” Любомир Жотев го зачучули, позволявайки си да се обърне към председателя на ОбС Иво Савов с невъздържан тон и обръщение „бе”.

Хаосът в залата започна от спора има ли всъщност редовно свикано заседание, е ли то продължение на предходното, законосъобразни ли ще бъдат взетите решения, ако местните законотворци решат да се разработят.

Причината за бъркотията след техническа грешка на предишната ОбС сесия преди няколко дни, допусната от Савов, който сбърка бутона и вместо да даде край на дебатите по една от точките, обяви край на сесията, бе, че помежду си леви и десни спореха ожесточено става въпрос за продължение на предходната сесия или по същество е ново заседание. „Вчера всички се подписахме за край на сесията. Днес отново се подписахме, което означава начало на ново заседание. Такова обаче не е обявявано. На сайта на ОбС не е публикувано обявление с дата, час и дневен ред на сесията, какъвто е редът“, заяви Ралица Андреева. В крайна сметка Иво Савов призна, че става дума за сбъркана процедура. А грозната разправия в залата стана достояние на перничани, които следят работата на ОбС, тъй като заседанието се излъчва от местното радио. „Станахме за срам пред обществеността. Да прекратим този цирк. Да насрочим нова сесия, за да бъдат коректни и законни всички решения, които ще вземем, за да не се стига до съдебни дела”, заяви зам.-председателят на ОбС Милан Миланов. В крайна сметка заседание нямаше, новата сесия е насрочена за 26 юли.