Ужас! Пламъци овъглиха 66-годишния Димитър в къщата му в Кюстендилско, изгоря вторият етаж и покривът

При пожар в землището на с. Бараково са изпепелени 8 дка пшеница, пожарникарите спасиха 25 дка посеви

 

Огнен ад взе жертва в Кюстендилско. При възникнал пожар в къща село Търновлаг смъртта си намери 66-годишният Димитър. Той живеел сам в собствената си двуетажна къща, а сигнал за пожара на тел. 112 е подаден около 3,30 часа.

Два противопожарни екипа от Кюстендил са се отзовали на мястото на инцидента и въпреки бързата реакция на огнеборците откриват само овъгления труп на мъжа.

Огънят е нанесъл и материални загуби, унищожени са вторият етаж на къщата и покривната конструкция. Спасен е само първият етаж на къщата. Причините за възникването на пожара изяснява РУ-Кюстендил.

В края на миналата седмица екипи на районните служби ПБЗН са гасили 7 пожара в Кюстендилска област, 4 от тях са причинени поради небрежност и материални загуби не са допуснати, каза говорителят на ОДМВР-Кюстендил Катя Табачка.

Небрежно ползване на нагревателни уреди е причинило пожар в апартамент в Дупница, като са унищожени бяла, черна и компютърна техника, за радост няма пострадали хора.

При пожар в землището на с. Бараково са изгорели 8 дка пшеница, пожарът е причинен поради небрежно боравене с открит огън, противопожарният екип е спасил 25 дка посеви.