Прокуратурата разпореди възстановяването на 107 пътни знака в община Перник

Вяра Церовска
Вяра Церовска

Кметът Церовска: Пребоядисват се и пешеходните пътеки

 

По разпораждане на прокуратурата в Перник ще бъдат поставени допълнително 107 пътни знака, които към момента липсват в общината. Това съобщи кметът Вяра Церовска в отговор на питане на общинския съветник Любомир Жотев. Той алармира, че в квартал „Тева” вертикална маркировка няма, някои от пешеходните пътеки също се нуждаят от обновяване и тези пропуски трябва час по-скоро да бъдат отстранени, за да е по-безопасно движението и за деца, и за възрастни.

Вече е изготвен е списък за липсващите знаци и поставянето им вече върви по график, обясни градоначалникът. Специално в „Тева” това вече е направено. Там предстои да бъдат пребоядисани и пешеходните пътеки, допълни кметът Церовска. Поръчани са и нови пътни знаци, които ще бъдат монтирани на мястото на липсващите във всички населени места на общината и по пътищата, свързващи селата.

През месец май главният прокурор Сотир Цацаров разпореди проверка на състоянието на пешеходните пътеки в цялата страна, а резултатите тряваше да излязат този месец. Оказа се, че на много места пешеходните пътеки не отговарят на изискванията и липсват знаци, които да предупреждават за наличието на пешеходци.