Виктория Гончева взе сребро на шампионата в Чепеларе

Изабел Янкова, Виктория Гончева и Мартина Григорова

Колоездачката Виктория Гончева завърши втора на кръг от Държавния шампионат по планинско колоездене, състоял се на трасето на “Мечи чал” през уикенда в Чепеларе. Шампион при жените стана Изабел Янкова, а веднага след нея се нареди и Виктория. Трето време записа Мартина Григорова.

Чепеларе събра едни от най-добрите родни колоездачи в оспорвана битка за титлата „Национален шампион на България за 2018“. 80 колоездачи взеха участие в Държавния шампионат по спускане, като родопският град за първи път приема състезание от такъв ранг. Участниците в състезанието бяха разделени в 6 отделни категории – юноши 15-16, юноши 17-18, мъже Елит 19+, мъже Мастър 30+, жени и Хардтейл.

“Мечи Чал DH“ се провежда за първи път, а организаторите се надяват да успеят да го превърнат в една добра традиция. Освен национален шампионат състезанието бе част и от календара на Българските колоездачни серии за 2018-а, като ще носи точки за генералната ранглиста.

Виктория Гончева е топ състезателката на България в планинското колоездене при жените. Тя живее и учи в Самоков, но пътува доста често до София, за да може да провежда част от тренировките си.