Късметлията от Яхиново Чавдар Челенков, ударил 100 бона, изгоря от работата си заради развод

Чавдар Челенков

Отбих се до жк „Бистрица” за 15 минути, признавам, че не се обадих, каза 52-годишният мъж

Радостина Велинова: Той сам напусна, с множество нарушения е

От печалбата Чавдар дал по 20 000 лв. на децата си и направи страхотен ремонт на къщата си в дупнишкото село

52-годишният Чавдар Челенков от Яхиново, който удари преди година 100 бона от лотарията, се ожали, че е бил уволнен от общинското предприятие „Паркинги и гаражи“ в Дупница.

Радостина Велинова

„Управителката Радостина Велинова ме уволни, защото напуснах за 15 минути, без да се обадя, работното си място. Таксувам колите на паркинга зад съда в Дупница. Понеже съм в развод, трябваше да отида за бързо със сина ми до жк “Бистрица“, така в един миг загубих и работата си.

Колеги поздравиха Чавдар за печалбата

Признавам, че трябваше да се обадя, виновен съм. Но не очаквах, че ще се получи така. 4 години служа вярно на общината. Още същия ден ме извика управителката и други от предприятието, казаха ми, че ако не си напусна сам, ще ме увонят дисциплинарно“, разказа късметлията.

За ВЯРА той уточни, че работи, защото не му се стои вкъщи, а добре се е справил и с печелбата.

Дал по 20 000 лв. на двете си деца и направил страхотен ремонт на къщата си в Яхиново. В момента си търси работа в „Актавис“, но недоумява: “Какво да правя с работното облекло от паркингите, раздават ни екипи за зимата и лятото на стойност 176 лв., които ще ми бъдат удържани от последната заплата.

Потърсихме за коментар бившата шефка на „Паркинги и гаражи” Радостина Велинова: „Той сам напусна, с множество нарушения е, не искам даже да го коментирам. За работното облекло, какво очаква да направя с носените дрехи, как да ги дам на друг човек? На всички работници се раздава чисто ново работно облекло за зимата и лятото, то е с определен срок за износване и при напускане се възстановяват.“

Относно обвиненията, че има привилегировани съветниции общинари, които не плащат за паркинг, Велинова отсече: „Няма такова нещо“.