„Беласица“ вкара шест на U-19 на „Пирин“ (Благоевград) в Коларово, Кристиян Стоилов с хеттрик

Капитанът Благой Наков

„Беласица“ (Петрич) постигна в контролен мач разгромна победа над U-19 на „Пирин“ (Благоевград). Двубоят, игран на терена в село Коларово, започна на високи обороти. Първи имаха шанс за отбелязване на гол гостите, след като Иван Атанасов проби отляво защитата на домакините, насочи кълбото към Вальо Яков, но Велик Петков изби топката напред. Три минути по-късно Благой Наков насочи кълбото отдясно към Стефан Назъров, който обстрелва директно вратата на „Пирин“, но топката прелетя встрани от Любослав Георгиев. В 15-ата минута петричкият тим проигра чисто голово положение. Тогава по левия фланг бе изведен Георги Спасов, преодолявайки двама от футболистите на гостите, изскочи очи в очи срещу вратаря, но не успя да го простреля. В 32-рата минута възпитаниците на Васил Петров ликуваха, след като Вальо Яков отблизо изпрати кълбото в мрежата на Димитър Христов за 0:1. От този момент нататък пълен господар на терена бе отборът на „Беласица“. На три пъти Кристиян Стоилов – в 33-тата, 87-ата и 88-ата минута, Тодор Кръстев в 32-рата и 41-вата минути и Благой Наков в 80-ата минута направо разгромиха отбора на гостите, побеждавайки го с 6:1.

Много добри прояви в този мач имаше капитанът Благой Наков, който, освен че дирижираше нещата по безупречен начин, отбеляза и рядко красив гол, изпращайки кълбото в мрежата на гостите от средата на терена. Бързоногият и неуморим в този мач нападател Тодор Кръстев доказа, че има доста потенциал у него и при по-голяма съсредоточеност може да бележи голове в противниковата мрежа, както го направи на два пъти в този двубой. Завърналият се отново в „Беласица“ Кристиян Стоилов се пласираше там, където е нужно, и отбеляза три красиви попадения в този мач и даде заявка за титулярно място в официалните мачове за първенството на ЮЗ трета лига.

Това бе първата победа на отбора на „Беласица“ в контролните мачове от досега изиграните пет срещи. С едноминутно мълчание преди двубоя бе зачетена паметта на най-големия фен на „Беласица“ Кирил Костов, който почина на 21 юли. Срещата бе ръководена от елитния футболен арбитър Вангел Вангелов от София с помощници Любослав Танев и Христо Стоянов.

Следващият контролен мач на „Беласица“ ще бъде в петък, 27 юли, от 18 часа на стадиона в Първомай срещу третия от изминалото първенство на ЮЗ трета лига отбор на „Вихрен“ (Сандански).